Sivut

keskiviikko 21. syyskuuta 2016

8 päivää

Ei oo ihmisten hommaa tää volyymilla treenaaminen. 8 päivän kierto ja 8-12 treeniä siihen sullottuna kuulostaa ja tuntuu pahalle. Uni ja ruoka on maistunu aika hyvälle pelkästään treenin vuoksi. Sarjat on pidempiä ja treenit intensiivisempiä, joten energian kulutuskin on aika maksimaalinen, kun kahdesti päivään treenaa.

Tosiaan nyt on 8vko:n kova volyymikausi mulla. Koulunkin puolesta kerkeää treenata enemmän, joten päivään tulee se kaks treeniä. Koko kropan oon jaotellu neljään eri kertaan eli kahdessa päivässä tulee kerran treenattua läpi. Sitten vaihtuu seuraavaan 2 päivän kiertoon pääliikkeet esim. perinteinen veto, sumoon jne. Volyymi ja painot pysyy kutakuinkin samana, mutta apuliikkeet vaihtuvat. Mukaan myös fiiliksen mukaan kevyitä kiertoja.

8 päivää on tosiaan koko kierrolle aikana jolloin saan siihen yhdet kevyemmät treenit mahtumaan. Lepopäiviä tulee myös ihan kunnon ja olon mukaan 1-2 viikkossa. Näin alkuun on paikat aivan jäätävän kipeenä johtuen toistojen määrästä ja vaihtuvasta rasituksesta sekä sen jatkuvuudesta, mutta kuten ennenkin, se helpottaa vaan treenaamalla ja totuttelemalla. Ihmiskeholla kun on tapana tottua aikalailla kaikenlaiseen rasitukseen.

Ravinto on ollut taas erittäin proteiini ja hiilihydraattipainotteista ja tulee olemaan vielä kuukauden, jonka jälkee hiilarit vähenevät ja paino kaiken järjen mukaan laskee taas. Hiilihydraatin merkitys on erittäin tärkeä treenatessa tiheään ja kovaa. Energiaa on oltava jatkuvasti, jotta ylikunto vältetään. Sama asia proteiinin kanssa. Ne ovat kehon ensisijaisia rakennusaineita ja lihaskasvun kannalta ehdottomia. Niiden lisäksi aminohapot treenin aikana ehkäisevät lihaskatoa, mutta mulla treeni on niin lyhyitä, että ei tarvitse niitä käyttää ravintolisänä.

Vielä lyhyt esimerkki mun ekasta treenipäivästä ja ruoasta. Laitan pääliikkeiden painot ja sarjojen sekä toistojen määrät näkyviin. Apuliikkeissa 3-5 sarjaa yli kympin toistomäärillä.

Aamu: täysjyväleipää, kinkulla ja juustolla, raejuustoa ja lasi maitoa.

Treeni 1:
Kapea penkki 3x5*100, 2x10*80
Arnoldpress
Pushdown
Superina viparit ja olankohautus
Vatsat

Treenin jälkeen: palkkari, täysjyväleipä kinkulla ja juustolla

Lounas: Kanaa ja riisiä, iso lasi maitoa

Ennen treeniä: banaani ja tehonlisääjä

Treeni 2:
Perinteinen mave 2x8*130, 3x6*170
Superina julle ja polvenkoukistus
Selänojennukset
Pohkeet

Päivällinen: palkkari, lasagne ja lasi maitoa

Illallinen: täysjyväleipä tonnikalalla ja lasi maitoa.

Vähän pidempi ja tylsempi päivitys tällä kertaa, mutta laitetaan loppuun vielä mun tän vuoden kehityksestä pari kuvaa.

Kaks ylintä viime helmikuusta kisoihin ja alimmat n.2.5kk ennen kisoja










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti