Sivut

keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Harjoittelun aloittaminen part.2

VAROITUS! MIES AURINKOLASIT PÄÄSSÄ VALEHTELEE

Kuten lupasin, uusi osa liittyen saliharrastuksen aloittajille suunnaten. Viimeksi avasin hieman valmistautumista ja asennoitumista salille. Itse treenaamista en paljon kommentoinut ja tänään on vuorossa sitten sitä itse tekemistä. Lähdetään liikkeelle ihan yksinkertaisista ja yleisistä asioista. Voima korvaa tekniikan ja määrä laadun, eikö niin. Harmi vaan, että aloittaessa yksinkertaisesti on niin heikko, että on vaikea korvata tekniikkaa ja laatua. Muutaman vuoden jälkeen huomaakin, että ikinä ei tule olemaan tarpeeksi vahva.

Oletan, että omaat kohtuullisen peruskunnon, sali on uusi maailma sinulle ja olet pihalla kun lumiukko saliprofessorien jutellessa superkompensaatiosta, anabolisesta ikkunasta tai kyykkäämisestä, joka on ihan rakettitiedettä. Sulje korvasi kaikelta tältä ja keskity siihen ohjelmaan, jonka toivon mukaan kannat mukanasi tai edes muistat ulkoa. Jos ohjelmaa ei ole, luultavasti seuraavan tunnin tulet käyttämään perinteiseen amistreeniin. Toivon mukaan siellä on joku myös ohjaamassa oikeisiin suoritustekniikoihin tai kuvaat itse niitä ja opettelet aktiivisesti etsien tietoa ja kysellen.

Sulla nyt on se aloittelijan ohjelma (ei siis se Ronnie Colemanin ohjelma bodybuilding-lehdestä) siinä kourassas ja katsot ekaa liikettä, joka 99% todennäköisyydellä on penkki, kun kaikki sano et se tehään ekana viikossa ja onhan se jumalten liike. Ekana säädä ne telineet niin, että et joudu kurottamaan tankoa. Sit muutama perusjuttu asennosta:
1. Perse, yläselkä ja mielellään pää penkissä kiinni.
2. Jalat tukevasti maassa, mielellään kantapää kanssa
3. Vedä lavat yhteen/olkapäät taakse ja makaa niiden päällä
4. Rinta röyheänä
5. Oteleveys n. hartijan levyinen
5. ÄLÄ TEE RUNKKUPENKKIÄ


Okei nyt tiedät miten penkata, joten olet askeleen lähempänä salialfaksi pääsyä, mikä on kaiken tarkoitus. Penkin opeteltuasi huomaat ohjelmaan kuuluvan myös kyykyn ja maastavedon. Kaikki on puhunu, että kyykkääminen on ihan perseestä. No et tietenkään usko ja kyykkäät ekaa kertaa elämässäsi ja monessa tapauksessa viimeistä kertaa. Tässä pahimmat virheet joita voit tehdä jalkoja treenatessa:
-smith-kyykky (vielä pahempi pehmusteen kanssa)
-puoli- tai neljäsosa toistot
-järkyttävä  pomppu maastavedossa (enintään piikkaat itsesi lattian läpi)
-jalkatreenin skippaaminen (paitsi jos osaat piilottaa pienet jalkasi hyvin)
-lyhythihaisen paidan käyttö (ei pumppia, joten näytät entistä pienemmälle)


Noihin ollaan syyllistytty kaikki. Kukaan ei vaan myönnä sitä, en ainakaan minä. Tuossa siis ne minun mielestäni tärkeimmät liikkeet, voimanostoa kun harrastan. Kannattaa kuitenkin liittää treeneihin myös apuliikkeitä. Leuanveto, kulmasoutu, jalkaprässi, hack, vinopenkki, punnerrukset, vatsalihasliikkeet, pystäri yms. Liikkeitä on ihan tuhottomasti, mutta kannattaa keskittyä niihin "yksinkertaisiin". Ne siis vaikuttaa yksinkertasilta niin kauan, kun joku alkaa opettaa sitä liikettä. Kaikki menee ihan päin persettä ja joka viikko joku oman elämänsä personal trainer neuvoo pitämään niitä kyynärpäitä eri asennossa siinä ylätaljassa.

Älä siis haali liikaa liikkeitä ja pidä ne yksinkertaisena niin kehitystä alkaa tulla. Keskity muutenkin ihan peruspuurtamiseen, jolla kehität hyvän pohjan tulevaisuuden treenaamiselle. Jos haluat saavuttaa sen alfan aseman, täytyy sinun tehdä töitä sen eteen. Maaginen 100kg penkistä ei tule ihan itsekseen ja se 50cm hanska ei pelkällä hauiskäännöllä kasva. Pyydä ohjelmaa osaavalta ja puske itseäsi pikkuhilja eteenpäin siellä salilla. Muista myös seurata kehitystäsi salilla tiiviisti ja pyri nousujohteisuuteen eli lisää painoja tai toistoja pikkuhiljaa. Muista myös mainita kaikille siitä uudesta 50kg penkkienkasta facessa ja laittaa instaan kuvia itsestäsi salilla päivittäin, jotta kaikki tietävät sinun treenaavan ja voivat nauttia jumalallisista vatsalihaksistasi.


Tässä ihan pintaraapaisu itse treeniin. Paljon jäi sanomatta, mutta ne on asioita, jotka tulee sitten vastaan jokaisella. Onneks penkin nyt opitte. Onhan se tärkein liike hauiskäännön ohella. Vielä yhden osan kirjoitan tämän jatkoksi. Käsittelen kolmannessa osassa salietikettiä eli yleistä käyttäytymistä siellä. Salietiketti on elintärkeä sinulle aloittelijalle, jonka ne isot möröt halutessaan syövät palkkarin kanssa banaanin sijaan. Pidä nämä neuvot mielessäsi ja liity seuraamme ylittämään itsesi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti