Sivut

sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Kasvun paikka

Italian retki on nyt ohi ja valehtelematta yhtään voin sanoa, että oli elämäni paras kokemus. Harvassa paikassa saa mahdollisuuden saada tärkeää ja arvokasta tietoutta sekä kokemuksia, kuten tällä matkalla olen saanut vain muutamassa päivässä. Nostaminen oli se pääasia miksi tänne lähdin ja ne tavoitteet, joihin kuului se sub-junioreiden EE maastavedossa. Sitä ei tällä kertaa saavutettu, mutta sain palkkana paljon muuta.

Kenties elämäni paras pitsa

Kisat alkoivat osaltani paremmin kuin hyvin. Aloituspaino 175kg ja toinen yritys 185kg olivat aivan paperia. Viimeinenkin 192.5kg oli yllättävän kevyt ja seuraaviin kisoihin voi lähteä jahtaamaan lisää kiloja. Penkki meni totuttuun tapaan aika paskasti kuntoon nähden. Ensimmäinen yritys 120kg oli todella kevyt, mutta tuli tuomarien kanssa ongelmia, kun menin penkkii takakautta. Toisessa yrityksessä 130kg, jonka piti vielä olla varma rauta, mutta rinta oli lämmön ja kyykyn takia aivan löysä, joten jäi kuolleeseen kulmaan. Maastavetoon lähtiessä sain taas todella hyvän tuntuman ja ensimmäinen 200kg tuntui kevyelle. Toisella 210kg horjahdin eteen, joten veto hylättiin, vaikka se tuli ylös. Viimeisellä lähdin sitä EE-romua hakemaan, kun veto hyvälle tuntui. Ehjä pari senttiä se nousi, mutta pakki oli jo ihan loppu siihen yritykseen.





En olis ikinä arvannu, miten paljon tulen tapaamaan tällä matkalla ihmisiä, joilla tietoa ja kokemusta on urheilussa tuplasti, mitä minulla ikävuosia. Olisi suuri virhe olla käyttämättä mahdollisuus keskustella näiden ihmisten kanssa ja saada itselleen pala sitä tietoutta, jonka he omaavat. En saanut neuvoja ainoastaan tähän lajiin, vaan ylipäänsä elämään. Kukaan ei toki voi mennä toista ihmistä neuvomaan miten pitäisi elää, koska jokainen on oman elämänsä herra. Johdattelua ja tukea toki tarvitsee jokainen ja se pätee myös urheiluun.


Joukkue jossa sain olla mukana oli kenties paras yhteisö, jossa olen ollut mukana, vaikka ikäero oli aika iso ja se ero kokemuksessa vielä suurempi. Kaikki olivat samalla asialla täällä ja samanhenkisiä ihmisiä, joten oli todella helppo päästä mukaan joukkoon. Mielelläni olisin vielä pitempään jutellut ja viettänyt aikaa heidän kanssaan. Todella suuret kiitokset koko joukkueelle kisoista, keskusteluista, vinkeistä ja tsemistä. Toivon todella, että näemme jatkossakin.

Nää kisat on ollu tähän mennessä vaativimmat mulle, kuten ekojen arvokisojen kuuluukin olla lajista riippumatta. On vaatinut erittäin paljon henkisiä- sekä fyysisiä voimavaroja valmentaa itse itsensä ja hoitaa asiat kisoja varten kuntoon. Tää reissu vahvisti mua enemmän henkisesti kuin mikään muu tähän mennessä. Vaikka kisa ei mennyt aivan odotusten mukaan, en voi väittää etten olisi enemmän voittanut kuin hävinnyt. Nyt on taas yks kynnys ylitetty ja parannettu itseään ja jatkossakin tulen parantamaan, tästä vain enemmän motivoituneena. Treeniä vaan ja täytyy antaa aikaa itselle.

Kaiken keskellä täytyy myös muistaa nauttia

Olen suuresti kiitollinen kaikille, joiden ansiosta oli ylipäänsä mahdollista lähteä tänne. Sponsorit ja muut rahalliset tukijat ovat tärkeitä tässä lajissa, kun ei omia tuloja ole, joilla lähteä kisaamaan. Kiitos Täsmähoidolle, Viitasaaren Rotareille, Lionsille, Viestille ja Viestin voimailijoille sekä Rakennuspalvelu Timo Hytöselle (appiukolle) ja Konepalvelu Tuomo Ruhaselle. Kiitokset myös kaikille tukijoille ja kannustajille, jotka jaksoitte seurata ja antaa tsemppiä. Iso kiitos myös Antille, mun huoltajalle, joka lähti kaveriks mulle tänne. Suuri kiitos myös itselleni, että jaksoin vääntää ja motivoida itse itseäni.

Kaikenkaikkiaan käteen tältä reissulta jäi avoimen sarjan lajikulta kyykyssä, toinen sija yhteistuloksessa, 405 wilksinpistettä ja kuvailematon määrä neuvoja. En kadu hetkeäkään tänne lähtemistä, vaikka se maastavedon mokaaminen vitutti ja vituttaa vieläki ihan suunnattomasti. Ja sen varmaan jokanen jolla joskus on ollu kovia tavotteita ymmärtää. Tästä kuitenkin motivoituneena seuraavaan kisaan jahtaamaan entistä kovempia tuloksia ja tärkeimpänä parantamaan itseäni nostajana.

Löysin myös auton itelleni






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti