Sivut

torstai 20. huhtikuuta 2017

Matka kohti jumaluutta 3.

Viime kerralla päästiin jo hyvin lähelle jumalallisia voimia. Tällä kertaa  ne toivon mukaan jo saavutetaan. Kisalavalle käveleminen itsessään on jo niin kova suoritus, että siihen ei turhan moni kykene. Jännityksen sekä henkisen paineen selättäminen ennen rautaan tarttumista on ensimmäinen merkki saavutetuista yli-inhimillisistä voimista. Mikään maallinen voima ei enää voi pysäyttää nostajaa, joka on jo päättänyt onnistua. Mikäli et kykene löytämään oikeaa mielentilaa, epäonnistumisen todennäköisyys kasvaa suuresti. Se taas johtaa kavereiden ikuiseen vittuiluun pommittamisesta. Sitä ei varmaan kukaan tahdo kohdalleen.

Oikean mindsetin löytymisen jälkeen seuraava askel on titaaniksi tuleminen. Ensimmäinen kyykkyromu tuntuu yleensä yhtä raskaalle kuin koko maailma. Tunnetta ei pysty sanoin kuvaamaan, mutta jokainen lavalla käynyt tietää sen. Onnistunut ensimmäinen kyykky vain entisestään parantaa itseluottamusta ja sisäisen Atlaksensa voi tuntea pyrkivät ulos. Jotain muutakin voi toki päästä pihalle. Siksi on tärkeää asettaa aloituspaino kyykyssä kohtuulliseksi. Viimeinen kyykky ei nimittäin onnistuneiden yritysten jälkeen tunnu enää miltään, kun tuntee itsensä kuolemattomaksi.

Penkkipunnerrus on kenties kriittisin vaihe jumalallisten voimien saavuttamisen kannalta. Ensimmäinen yritys ei missään nimessä saa epäonnistua, jotta matka jumalten lajiin ei pysähdy tässä vaiheessa. Raudan määrä penkkipunnerruksessa on suoraan verrannollinen jumalallisiin voimiin, jotka tulet saamaan. Tässä vaiheessa kisoja ei yleensä voiteta, mutta se voi tehdä tarvittavan parin kilon eron, joka auttaa maastavedossa. Sitä paitsi penkkiennätyksestä saat salilla paljon enemmän kunniaa kuin vedosta tai kyykystä.

Kisojen viimeisessä ja tärkeimmässä vaiheessa olet jo saavuttanut jumalalliset voimasi. Maastaveto mittaa noita yli-inhimillisiä voimia ja määrittää yleensä voittajan. Lajiin kannattaa aina lähteä voittoa havitellen ja unohtaa kaikki salimaksimit. Joskus kohonnut itseluottamus ja onnistunut kisapreppaus voi nostaa tulosta todella merkittävästi. Itse nostin viikossa 12.5kg ennätystäni vedossa, kun kisoissa pistettiin kaikki peliin. Miksi se ei siis onnistuisi keneltä tahansa muulta. Kannattaa myös panostaa hienoon asennon ottamiseen. Siitä ei saa pisteitä, mutta videolla hieno setuppi näyttää rajulle.


Näihin kirjoituksiin on siis kiteytettynä perusteet jumalallisten voimien hankkimiseen. Kilpaileminen on tärkeä ja hieno asia jokaisessa urheilulajissa ja se on mielestäni yksi ainoista keinoista saavuttaa ylimaalliset voimat. Voimanosto tietenkin on paras tapa. Kysehän on kuitenkin massivisen raskaista kappaleista joita nostelevat universumin vahvimmat olennot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti