Sivut

keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Saliparodiaa: kesäkunto

Kesä on jo pitkällä, mutta silti viimeiset epätoivoiset yrittää päästä kesäkuntoon. Ei oikein auta enää tässä vaiheessa, mutta ensi vuotta ajatellen on paras aika aloittaa nyt. Jos et kesäkuntoon päässyt tänä vuonna niin se kyllä onnistuu ensi vuonna kunhan malttaa jatkaa työntekoa aina sinne ensi kesäkuuhun asti ja mielellään sen jälkeenkin. Tämä kuitenkin koskee vain niitä, jotka kokevat tarvetta päästä rannalle keikistelemään bikineissä tai pullistelemaan speedoissa. Ilman tällaista motivaattoria on aivan turha edes yrittää. Treenaaminen loppuu yhtä nopeasti kuin alkoikin ellei ole olemassa ulkoista motivaation lähdettä kuten itsensä paljastaminen hyvällä itsetunnolla.

Nyt kannattaa lukea tarkkaan, jos olet sitä ihmistyyppiä, joka tuntee itsensä aina liian läskiksi ja haluaa edes kerran elämässään olla kunnossa. Hyvään kuntoon ei pääse pelkästään laihduttamalla. Tarvitaan jotain muutakin kuin luuta, jota esitellä naapurin tytöille tai pojille. Siksi on hyvä aloittaa kunnon "offseasonilla" ja pyrkiä kasvattamaan lihasmassaa mahdollisimman paljon ennen dieettiä. Ruokaa on siis syötävä paljon, mutta se ei riitä. Jos et halua diabetestä ja sepelvaltimotautia tai näyttää voimanostajalle, kannattaa treenata ahkerasti ja käyttää ravinnosta saatu energia hyödyksi. Kesällä se toki on vielä helppoa, mutta syksyllä kannattaa varoa kaamosmasennusta. Sen iskiessä suklaan kulutus voi nousta niin suureksi, että treenejä pitäisi olla kolmet päivässä.

Motivaatiota syömiseen ja treenaamiseeen kannattaa hakea youtubesta. Romanstisoidut videot bulkkaamisesta ja kovaa treenaamisesta toivon mukaan luovat illuusion helposta ja miellyttävästä touhusta. Tällainen pumpulissa eläminen voi tuoda juuri sen tarvittavan motivaation, joka auttaa jaksamaan elämässä. Ilman Ct Fletcherin motivoivia videoita viikon bulkkaamisen jälkeen tulet itkemään itsesi uneen joka ilta, kun katsot itseäsi peilistä ja etsit vatsalihaksiasi.

Offin aikana kannattaa aina haaveilla dieetistä ja siitä miten kireä on sen jälkeen. Varsinkin siinä vaiheessa, kun paino on noussut 15kg kuukaudessa. Vielä kannattaa uskotella itselleen, että on saanut 10kg puhdasta lihasmassaa ja loput 5kg nestettä. Valheessa eläminen luo uskoa tulevaan. Dieetillä sitten ehtii murehtimaan läskin määrästä. Kannattaa siis nauttia elämästä ja uskoa hyvään tulevaisuuteen, kun se on mahdollista. Dieetille siirryttäessä taas kannattaa tehdä päinvastoin ja miettiä kuinka paljon paremmin asiat ovat offilla.

Projektin lopussa kuitenkin kiitos seisoo. Revityt vatsalihakset ja säikeilevät pakarat kuorrutettuna itseruskettavalla kruunaavat kaiken sen työn, jonka on tehnyt. Viikon ajan saa nauttia täydellisestä kehostaan, kunnes iskee tyytymättömyys itseensä. Joka päivä mietit, että pohkeet ovat liian pienet tai selässä on liikaa läskiä ja penkkitulos on liian pieni. Tämä tyytymättömyyden tunne ajaa loputtomaan täydellisen kesäkunnon jahtaamiseen. Joka vuosi sama rumba ja aina tuntee olevansa yhtä lihava kuin aloittaessaan. Sitten ovat ne jotka tyytyvät siihen mitä ovat. He taas ajautuvat baariin nauttimaan työnsä tuloksista eivätkä edes huomaa kuinka kaljan mukana liukenee aivosolujen lisäksi saatu lihasmassa.

Kaikilla on toivoa päästä kuntoon, jos intohimoa ja motivaatiota riittää. Eihän se välttämätöntä ole, mutta eikö edes kerran elämässän voisi näyttää siltä, että voisi tanssia Hunkseissa tai osallistua bikinifitnessiin. Sitäpaitsi ei ole mitään parempaa kuin saada naapuri kateudesta vihreäksi, kun ottaa aurinkoa terassilla tai salin jälkeen tulee rannalle rinta ja kädet pumpissa. Eikä hommaa tarvitse ihan tosissaan ottaa vaan tehdä sen verran kun jaksaa. Liikunta on aina hyvästä ja omasta terveydestä huolehtimisen tulisi olla osa jokaisen elämää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti