Sivut

maanantai 11. huhtikuuta 2016

Ruokahommia

Tänään taas pääsee alottamaan täyden treeniviikon, kun viime viikko meni lepäillessä sairauden takia. Penkin hermottamisen alotin kylläkin jo eilen ja tänään ois illalla veto/selkäreeni edessä. Samalla tosiaan niitä kuuluisia kiloja puottelen. 

Dieetin alkuvaihe on mukavaa, kun olo on virkeämpi ja energisempi. Tämä varmaan johtuu siitä, että tulee jätettyä ne turhat hiilarit pois ravinnosta. Tietenki se kunnon bodysafka, joka jo kliseeksi on muodostunut, kana ja riisi kuuluu mun lautaselle. Ja sitä nyt koulun jälkeen mutustan. Kana on hyvä proteiinin lähde ja riisistä saa sopivasti hiilihydraatteja ennen treeniä.


Suurimman osan hiilareista oon jakanu aamupalalle ja treenin ympärille. Ennen treeniä tulee varmaan suurin osa. Banaania ja hedelmiä tykkään syyä paljon, koska niistä saa ihan kohtuullisesti energiaa treeniin.Toki koulussa hiilarin määrään on huono vaikuttaa, mutta pyrin annoksista vähentämään sen määrää. Aamulla tänään söin kunnon hillihydraattipommin jugurttia, rahkaa ja mysliä. Ehkä yks mun lemppari aamupaloista, vaikka sillä ei hirveesti laihdu. Mutta aamulla kuitenkin tarvitsee energiaa, jotta elimistö lähtis käyntiin. 


Proteiinit taas oon jättäny enimmäkseen illalle. Tähän syynä se, että treenin jälkeen ja hieman ennen sitä tarvitaan niitä rakennusaineita, jotta voisi palautua. Toki pitkin päivää niitä saan ja se hoituu pitkälti maidolla. Ennen treeniä syön bcaa aminohappoja ja heti jälkeen heraproteiinia. Ja aika nopeasti palkkarin jälkeen tulee yleensä rasva ja proteiinipitoinen ateria esim. kananmunia. Rasvaa sen takia illalla, koska siitä saa yöksi energiaa tarpeeksi palautumiseen. Viimeisenä ateriana yleensä tulee käytännössä pelkkää proteiinia. Tähän käytän raejuustoa ja rahkaa.

En kaloreita laske enkä vielä ala makrojakaan hirveän tarkasti, koska dieetin alkuvaiheessa se ei ihan niin tarkkaa ole. Pyrin vaan nostaa kulutusta maltilla ja karsimaan turhan hiilarin ja lisäämään proteiinia ravintoon. Mutta mikäli sen rasvan määrän meinaa saada alle 10% on jo kiinnitettävä hieman huomiota molempiin. Ite oon kokenu käteväks laskee vaan ravintoaineiden määrät ja niiden mukaan kalorit suunnilleen. En mitenkään pilkuntarkka niissä siis tosiaankaan ole enkä edes tykkää niitä laskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti