Sivut

keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Saliparodiaa: musiikki

Mitä musiikkia salilla tulisi kuunnella? Tästä on varmasti väännetty monella punttiksella useampaan otteeseen. Siksi tässä tekstissä aion ratkaista asian kaikkien salien osalta, joten kannattaa lukea tarkkaan. Maku asioistahan ei voi kiistellä, mutta nyt ei ole kyse siitä. Musiikki salilla voi ratkaisevasti vaikuttaa elämää suurempiin suorituksiin kuten penkkimaksimin kokeilemiseen. Tekee ihan helvetin suuren eron, jos taustalla soi Metallica eikä Antti Tuisku. Toki Antti Tuiskullakin voi saada aggressiot päälle, mutta ne yleensä puretaan radioon eikä painoihin.

Salillahan ei oikeasti kuunnella muuta kuin heviä. Ihantellinen tilanne on se, että joku on 10 vuotta sitten polttanut levylle Metallicaa, Iron Maidenia, Slayeria ja Motörheadia eikä muita levyjä salilla ole olemassa. Vielä parempi, jos mankkakin on jostain 90- luvulta ettei kukaan osaa laittaa muuta kun sen yhden levyn soimaan. Volyymiahan pitää kanssa olla sen verran, että et vahingossakaan kuule, kun naapurin Irma yrittää pyytää laittamaan jotain kevyempää. Kaiken lisäksi kunnon jylinä peittää alleen kanssatreenaajien ähinän, kolistelut sekä heikkouden äänet, joita treenikaverisi päästää satkun jäädessä rinnalle.

Valitettavasti emme aina ole niin onnekkaita, että saisimme nauttia kunnon salimusiikista. Aina sinne eksyy joku onneton, joka tuo Isac Elliotin tai Robinin uusimman levyn kuunneltavaksi kaikille. Vielä valitettavampaa on se, että kyseinen levy aina vahingossa menee rikki tai se hukkuu viikon sisällä. Vielä piinaavampia ovat ne henkilöt, jotka soittavat puhelimeltaan tunnin putkeen Antti Tuiskua, kun soittolistalta ei löydy muuta. Näille onnekkaille on varattu oma paikka helvetistä, jossa joutuvat kuuntelemaan 30 tuntia päivässä Yön Rakkaus on lumivalkoinen.

Viime syksynä totesin Italiassa kisoissa, että diskomusiikki ei todellakaan sovi salille tai varsinkaan voimanostokisoihin. Epäonnistuneet nostoyritykset siellä voin puhtaalla omatunnolla laittaa musiikin piikkiin. Lisäksi yhdelläkään salille en ole vielä nähnyt diskopalloa enkä Disco Stuta tanssimassa spottivaloissa. Salilla tanssitaan vain uuden ennätyksen johdosta ja ainoat kimaltavat asiat ovat hiki- ja veripisarat.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti