Sivut

keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Yksilöllinen urheilija

Sisäinen filosofi puskee taas pintaan ja jotain aattelin horista otsikon aiheesta. En tiiä onko kukaan miettiny ikinä, että urheilija on massasta selkeästi erottuva yksilö. Urheilija huomataan ihmisjoukosta usein jo ulkonäön perusteella, mutta voi olla tunnettu myös suorituksistaan esim. Teemu Selänne, jonka varmasti jokainen suomalainen tunnistaa. Ulkonäöllään taas parhaiten erottuvat kenties kehonrakentajat. Mitä kovempi tasoinen urheilija on kyseessä, sitä varmemmin hänet tunnistetaan ja voisi sanoa, että sitä yksilöllisempi hän on. Onhan se yksilöllistä olla parempi kuin kukaan muu, juosta nopeammin kuin kukaan maailmassa tai kyykätä enemmän kuin kukaan.

Yksilöllisyys ja sen tavoittelu on urheilussa yksi tärkeimpiä tekijöitä. Halutaan erottua joukosta ja tehdä jotain mihin kukaan muu ei pysty. Tämä yksilöllisyyden kaipuu saa jotkut tekemään töitä yli itsensä ja muiden. Se motivoi ja on yksi niistä voimista, jotka saavat jatkamaan. Menestyvä urheilija on lajissaan ainoa laatuaan. Yksikään toinen urheilija ei ole samanlainen. Tietenkään kaikkeen ei kukaan pysty, mutta jokaisella on se asia joka tekee hänestä keskivertoa paremman ja samalla yksilöllisen. Urheilijalla se on jokin urheilulaji, ratsastajalla ratsastus, hiihtäjällä hiihto jne. 

Hyvä urheilija omaa ainutlaatuisen suoritustavan ja treenityylin. Tällöin kyetään hyödyntämään täysin oma potentiaali ja ottamaan itsestään kaikki irti. Kuulostaa helpolle, mutta sen oman jutun löytäminen voi olla vaikeaa. Kaiken lisäksi täytyy mukautua muutokseen, jonka treenaaminen aiheuttaa kehossa ja muuttaa treeniään sen mukaan. Tämän muutoksen voit tehdä vain itse, sillä vain sinä tunnet oman kehosi. Hyvä valmentaja näkee heikkoutesi ja osaa neuvoa niiden parantamiseen, mutta omista ominaisuuksistaa tietoinen urheilija on aina tehokkaampi, kuin se jota valmennetaan. Ja itsensä oppii tuntemaan vain valmentamalla ja arvioimalla itseään. Sitä ei voi opettaa kukaan muu, vaan täytyy itsenäisesti oppia hankkimaan ja soveltamaan tietoa.

Tämmöstä tänään. Treenit jatkuu ja ennätyskset paukkuu. Eilen tuli vedettyä taas uudet enkat maasta 3x3*200 ja ykköne 212.5kg. Tuntuu hyvälle, kun treeni taas kulkee. Pääsee taas kehittämään niitä heikkouksia täysillä ja opettelemaan vähän uutta tekniikkaa. Videoprojektikin edistyy pikkuhiljaa. Kevättä ja kesälomaa odotellessa, nauttikaa ekoista valonsäteistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti