Sivut

keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Saliparodiaa: treenihousut

Jokaisella punttialfalla on oma tyylinsä vaatetuksen suhteen treenatessa. Se tukee henkilön identiteettiä ja pukeutumisen avulla viestitetään muille treenaajille erilaisia asioita. Joskus pukeutuminen voi kuitenkin olla yhtä vaikeaa kuin suullinen viestiminen. Tällöin vastuu on kuulijalla tai oikeastaan näkijällä ja olen päättänyt ottaa sen vastuun tulkitsemalla noita viestejä. Samalla helpotan myös teidän muidenkin urakkaa siellä salilla, kun mietitte miksi salin bikinikisaajalla on niin tiukat paka... housut.

Alotetaan helposta eli lökäreistä a.k.a pieruverkkareista. Niitä käytän usein itsekin ja ne ovat ihan perusvaruste muutenkin arjessa mielellään crocsien kanssa. Verkkareiden viesti riippuu niiden mallista eli väristä, kuvioista ja tiukkuudesta. Esim. vaalean harmaat lökärit salilla kertovat itsevarmuudesta ja hyvästä itsetunnosta, sillä pakarahiki ja erilaiset märät pisarat haaroissa eivät saa haitata. Jos et tunne oloasi epämukavaksi harmaissa verkkareissa salilla, ainakin kaikki muut tuntevat katsellessaan kyykkyjäsi.


Värin rinnalla erilaiset kuviot verkkareissa luovat elintärkeitä viestejä. Yleisin kuvio lienee raidat. Raitojen määrällä ei ole oikeastaan väliä kunhan niitä on kolme. Raidallisten verkkareiden kantaja korostaa niillä slaavilaista alkuperäänsä ja erinomaisia syväkyykkytaitojaan. Raidalliset verkkarit yleensä kertovat myös väkivaltaisesta ja eläimellisestä voimasta. Ei niitä turhaan kutsuta väkivaltaverkkareiksi.

Verkkareiden tiukkuus kertoo yleensä jalkojen koosta. Se kuitenkin määrittelee myös yksilön paikan salin hierarkiassa. Liian löysiä ja perseen alla roikkuvia verkkareita pitävät joko räppärit tai punttisalin heikot sekä pienijalkaiset yksilöt. Sitten toinen ääripää eli liian tiukat verkkarit. Miksi edes laittaa verkkareita salille, jos ne on yhtä räjähdysherkät kuin -90 luvun Opel. Jalkojen koosta se ei voi viestiä, koska isojalkaiset pitävät resoriin asti halkaistuja shortseja. Mitään järjellistä viestiä ne eivät voi kertoa, mutta jokainen varmaan osaa päätellä minne salin ravintoketjuun nämä henkilöt kuuluvat.

Toiseksi yleisimmät housut salilla ovat trikoot tai joogahousut. Mielestäni ne ovat lahja ihmiskunnalle ja varsinkin saliyhteisölle. Pelkästään ne ovat monelle riittävä motivaatio lähteä salille. Itsekin pidän trikoita varsinkin maastavetotreeniessä, koska liukas pinta helpottaa nostamista. Trikoot viestivät kantajansa ylivertaisuudesta. Ne suorastaan huutavat "Kato miten hyvä perse mulla on!" tai vaihtoehtoisesti "Ihaile ylivoimaisen suuria reisiäni!"  Joogahousut ovat kuin trikoot, mutta ne myös viestivät mukavuuden halusta. Ne jalassa maataan keskellä salin lattiaa venytellen ja rentoutuen. Harvoin näkee 100kg äijää vetämässä 300kg maasta joogahousut jalassa.


Shortsit ovat sanomaltaan samanlaiset kuin trikoot. Niiden kuitenkin täytyy paljastaa reidet. Eihän ne shortsit muuten edes ole. Shortsien käyttö kuitenkin edellyttää hyvää balanssia ylä- ja alaruumiin välillä, koska niillä erotetaan toisistaan amistreenaajat ja titaanit. Shortseista voidaan kuitenkin vielä mennä astetta pidemmälle. Trikoiden ja shortsien sekoitus on kaikista riskialttein valinta salille. Niiden käyttö vaatii täydellisen itsetunnon ja kunnioituksen saliyhteisöltä. Itse en ainakaan uskaltais mennä salille pelissä boxereissa, kun jokaisella joka treenaa tosissaan on aina vähän paskaa housussa.

Toivottavasti kirjoituksesta oli apua kaikkien salilla käviöiden väliseen viestimiseen. Ensi viikolla jälleen keskiviikkona analyysi paidoista. Näitä kirjoituksia tosiaan aion joka keskiviikko julkaista. Sillon siis kannattaa ainakin olla paikalla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti